Wega Group logo
12/2/2021

Wega suunnittelee kaasutankkausasemaa Joensuuhun

Wega suunnittelee puhtaampien energiaratkaisujen kaasutankkausaseman rakentamista Joensuuhun. Kyseessä on Joensuun alueen ensimmäinen kaasutankkausasema.  Wegan kaasutankkausasema tukee Suomen ja EU:n tavoitteita vähentää tieliikenteen päästöjä, tarjoamalla puhtaampia energiaratkaisuja eli nesteytettyä maa- ja biokaasua (LNG/LBG) sekä paineistettua maa- ja biokaasua (CNG/CBG) henkilöautoille ja hyötyajoneuvoille. Maakaasulla liikenteen päästöjä voidaan pienentää noin 20 % ja biokaasulla yli 85 %. Suomessa lähivuosina kasvava kaasun tankkaus- ja jakeluverkosto mahdollistaa yhä useamman yrityksen ja yksityishenkilön siirtymisen puhtaampiin energiaratkaisuihin.

Wega on muiden toimijoiden ohella kehittämässä kaasuinfrastruktuuria ja kasvattamassa laajaa kaasujakeluverkostoa Suomeen. Joensuussa on oivalliset puitteet puhtaille liikenneratkaisuille ja olemmekin erittäin innoissamme tästä mahdollisuudesta”

kommentoi Niko Ristikankare, Wegan toimitusjohtaja.

Wegan Joensuun kaasutankkausaseman rakennustyöt on suunniteltu alkavaksi vuoden 2021 aikana ja tankkausaseman käyttöönotto alkuvuodesta 2022. Tiedotamme myöhemmin lisää rakennusprojektin etenemisestä.

18.1.2022, Päivitys: Joensuun rakennustöiden aloittamisesta

Aseman rakentaminen on myöhästynyt maailmanlaajuisen pandemiasta johtuneesta energiamarkkinoiden heilahtelusta. Tällä hetkellä varmistelemme tarkempaa kysyntäpotentiaalia asemalla. Tulemme tiedottamaan laajasti heti kun kaasutankkausaseman aikataulut tarkentuvat.

Lisätietoja antaa

Niko Ristikankare
CEO, Partner
puh. +358 50 347 2528

Wega on itsenäinen energiapalveluyhtiö, joka tarjoaa täydenpalvelun energiahankintaa ja räätälöityjä konsultointipalveluita uusiutuvan energian, ympäristön ja merenkulun osalta. Toteutamme ja hallinnoimme erilaisia energiaprojekteja sekä niiden kaupallistamista. Olemme innovatiivinen toimija, joka pystyy nopeasti vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin ja asiakkaitamme ovat esimerkiksi teollisuusyritykset, energia- ja kaukolämpöyhtiöt, öljy- ja kaasuyritykset, varustamot, satamat, kuljetus- ja logistiikkayritykset sekä julkinen sektori. Laaja kotimainen ja kansainvälinen verkostomme, vahva osaaminen vaikuttajaviestinnässä ja kokemuksemme takaavat meille eritysaseman asiakkaidemme hyväksi.