Wega Group logo
30/10/2019

Aito markkinapaikka bioenergialle

Uusimmassa BioEnergia-lehdessä (4/2019) kerrotaan Wega Groupiin kuuluvan Finbexin kehittämästä bioenergian sähköisestä markkinapaikasta, jossa bioenergian ostajat ja myyjät kohtaavat. Selainpohjaisessa kaupankäyntijärjestelmässä osapuolet voivat myydä ja ostaa haluamansa määrän biomassaa helposti ja nopeasti. Ensimmäinen bioenergiahuutokauppa sivustolla on tarkoitus järjestää alkuvuodesta 2020.

Finbexin kaupankäyntijärjestelmään voi rekisteröityä pienellä kynnyksellä, sillä rekisteröityminen on ilmaista eikä jäsenyydestä aiheudu kiinteitä kuukausi- tai vuosimaksuja. Muita järjestelmän etuja ovat muun muassa läpinäkyvyys, luotettavuus ja kaupankäynnin joustavuus – Finbex tarjoaa kanavan lyhyempienkin toimitussopimusten tekemiseen aina viikkotasolta kvartaalisopimuksiin.

Uusi markkinapaikka mahdollistaa myös pienempien toimijoiden pääsyn mukaan kaupankäyntiin. Lisäksi järjestelmä pyrkii ohjaamaan kaupat kuljetuskustannusten avulla mahdollisimman lähelle hakkeen tuotantopaikkaa, joten sen avulla saadaan myös pienennettyä kuljetusten aiheuttamia hiilidioksidipäästöjä.

Lue lisää Finbexin sähköisestä markkinapaikasta osoitteessa finbex.fi.