Wega Group logo
6/5/2020

Inkoon LNG-terminaali etenee – perustukset valettu

Wega toimittaa Fortumille Inkooseen LNG-järjestelmän, ja projekti on päässyt jo hyvään vauhtiin, sillä perustukset valettiin viime viikolla. Hyvin sujunut valuoperaatio tallentui myös videolle:

LNG-järjestelmä valmistuu Inkooseen kesällä 2020. Wega toimittaa järjestelmän avaimet käteen -palveluna, joka sisältää terminaalin suunnittelun ja hankinnan lisäksi myös kaasutoimitukset ja terminaalin operoinnin.

LNG eli nesteytetty maakaasu koostuu pääosin metaanista, ja sen ilmapäästöt ovat huomattavasti pienemmät kuin muilla fossiilisilla polttoaineilla. Inkoon polttoainekonversio pienentää lämmityksen hiilidioksidipäästöjä noin 25 %. Lisäksi ilmanlaatuun vaikuttavat typenoksidi- ja pienhiukkaspäästöt vähenevät merkittävästi. LNG-infrastruktuuri mahdollistaa myös nesteytetyn biokaasun käytön ilman teknisiä muutoksia.

Wega tarjoaa asiakkailleen kokonaisvaltaisen LNG-palvelukonseptin. Meiltä voi tilata pelkät LNG-toimitukset tai koko paketin sisältäen LNG-järjestelmän suunnittelun, hankinnan ja kaasutoimitukset. Tarjoamme myös projektinhallintaa ja luvituspalveluita LNG-infrastruktuuriprojekteille. Räätälöimme palvelukokonaisuuden asiakkaan tarpeiden mukaan – lue lisää Wegan LNG-palveluista täällä.