Wega Group logo
20/3/2020

Markkinoiden poikkeuksellinen tilanne avaa mahdollisuuksia

Koronavirus ja öljysota aiheuttavat nyt laajoja muutoksia markkinoilla, mikä yritysten kannattaa huomioida myös omassa energianhankinnassaan.

”Nykyinen muuttunut öljymarkkinatilanne ja markkinarakenne antavat erinomaisia säästömahdollisuuksia oikein hallittuna sekä fyysisellä että johdannaismarkkinoilla”

Wegan polttoainepuolen johtaja Martti Kaurinkoski sanoo.

Koronaviruksen tartunnoissa mennään Euroopassa ja Suomessa päivä päivältä ylöspäin, ja valtiot ovat ryhtyneet mittaviin toimiin rajoittaakseen viruksen nopeaa leviämistä. Näillä toimilla on mittavia ja osin tunnistamattomia vaikutuksia yrityksiin sekä niiden energianhankinnan kustannuksiin ja toimitusketjuihin.

Samaan aikaan polttoainemarkkinoita myllertää Saudi-Arabian aloittama öljysota, joka yhdistettynä talouden hidastumiseen avaa mahdollisuuksia hankkia energiaa sekä suojata energianhankintaa historiallisen alhaisilla hintatasoilla.

Wegan kokeneet asiantuntijat optimoivat polttoaineiden hankintasi

Olemme läsnä polttoainemarkkinoilla 24/7 ja yhdistämme käytännön markkinaosaamista polttoainehankinnan taktiseen ohjaamiseen sekä strategisiin hankkeisiin.

Meillä on laaja kokemus polttoaineiden hankinnasta Itämeren alueella. Ostamme asiakkaillemme polttoaineita yli 120 laivaan ja 200 teolliseen kohteeseen. Toteutamme myös asiakkaidemme kanssa yhteistyössä muun muassa LNG-hankkeita, joilla asiakkaiden polttoaineen hankinta tehostuu niin kustannus- kuin ilmastonäkökulmasta. Näitä tehtäviä varten wegalaiset asiantuntijat ovat jatkuvasti läsnä energiamarkkinoilla.

Taustamme ja kokemuksemme kautta voimme tarjota asiakkaan käyttöön polttoaineiden tarkasteluun ja optimointiin nykyisessä energiamarkkinan murrostilanteessa markkinoilla olevan, kokeneen ja asiakkaan tarpeeseen räätälöidyn asiantuntijatiimin.

Autamme löytämään mahdollisuuksia poikkeuksellisessa markkinatilanteessa

Nykyisessä markkinatilanteessa polttoaineiden hankinnan riskejä ja mahdollisuuksia kannattaa  tarkastella ennakkoluulottomasti ja laaja-alaisesti:

  • hankintahinnat vs. markkinan tämänhetkiset mahdollisuudet
  • hankinnan finanssisuojaus
  • vaihtoehtoiset toimittajat sekä sopimusmallit
  • toimitusketjujen vaihtoehdot ja rationalisointi
  • yritystukien hyödyntäminen yrityksen tehostushankkeissa
  • päästöjen vähentämispotentiaalit ja vähennysten hyödyntäminen ympäristömarkkinoinnissa.

Asiantuntijamme auttavat kartoittamaan, minkälaisia mahdollisuuksia sinun yrityksellesi voisi olla tilanteessa saavutettavissa – lataa esite ja ota yhteyttä!

Lisätietoja antaa

Niko Ristikankare
CEO, Partner
puh. +358 50 347 2528
niko.ristikankare@wega.fi

Martti Kaurinkoski
Director Fuels, Partner
+358 50 347 2020
martti.kaurinkoski@wega.fi