Wega Group logo
29/6/2020

Wega toimitti ESL Shipping M/S Viikille LNG:tä

Wega toimitti ESL Shippingin M/S Viikille säiliöautollisen nesteytettyä maakaasua. Bunkrausoperaatio tehtiin SSAB Raahen tehtaalla ja se kävi ripeästi ja turvallisesti. LNG toimitetaan suoraan nesteytyslaitokselta laivan polttoainesäiliöön ilman välivarastointia. Toimitusketjun ansiosta Wega pystyy toimittamaan LNG:tä asiakkailleen ympäristöystävällisesti ja kilpailukykyisesti.

ESL Shipping on Itämeren johtava kuivia irtolasteja kuljettava varustamo, joka varmistaa teollisuuden ja energiantuotannon tuote- ja raaka-ainekuljetukset ympärivuotisesti vaikeissakin sääolosuhteissa. Varustamo tarjoaa erityispalveluina suurten valtamerialusten lastauksia ja kevennyksiä merellä.

Maakaasu on puhtain fossiilinen polttoaine, joka koostuu pääosin metaanista. LNG-moottoreilla ja laitteistoilla voidaan käyttää myös nesteytettyä biokaasua, joka on vielä maakaasua puhtaampaa polttoainetta. Wega on vahvasti mukana tuomassa myös biokaasua ja LBG:tä asiakkaiden käyttöön. Wegan polttoaineliiketoiminnan johtaja Martti Kaurinkoski kommentoi bunkrausta:

”Olemme kehittäneet LNG-liiketoimintaamme ja toimitusketjua juuri ympäristönäkökulmia, kustannustehokkuutta ja asiakaslähtöisyyttä silmälläpitäen. Voimme tarjota LNG:tä hyvin erilaisiin kohteisiin: laivojen polttoaineeksi, teolliseen käyttöön ja raskaan liikenteen tankkausasemille.”

Lisätietoja antaa

Martti Kaurinkoski
Director Fuels, Partne
puh. 050 347 2020