Wega Group logo
24/2/2020

ESEltä uusi kaasuasema – Wega mukana projektissa suunnittelusta käyttöönottoon

Wegan asiantuntijatiimi avusti Etelä-Savon Energia Oy:tä (ESE) tukihakuprosessissa, jonka lopputuloksena Energiavirasto myönsi ESElle infrastruktuurituen kahdelle kaasuasemalle, joista ensimmäinen rakennetaan Mikkelin Tuskuun. Tuki myönnettiin joulukuussa 2019, ja lupaprosessit ensimmäisen kaasuaseman rakentamiseksi on aloitettu.

Wega on tehnyt LNG-aseman teknisen suunnittelun ja toimittajien kilpailutuksen. Yhteistyö jatkuu myös rakennusvaiheessa – Wega neuvottelee toimitussopimuksen ja hoitaa projektinjohdon nesteytetyn kaasun laitteistojen osalta.

Tuskun kaasuasema avautuu kesän 2021 alussa, ja siellä voivat tankata niin henkilö- ja jakeluautot kuin raskas kalusto. Aluksi asemalta tulee saamaan paineistettua biokaasua (CBG) sekä paineistettua ja nesteytettyä maakaasua (CNG, LNG); nesteytetyn biokaasun (LBG) käyttö mahdollistuu myöhemmin. Asemalla tankattava biokaasu tuotetaan paikallisesti.

Biokaasun hyödyntäminen auttaa vähentämään päästöjä niin liikenteestä kuin maataloudesta, ja myös nesteytetyn maakaasun ilmapäästöt ovat huomattavasti pienemmät kuin muilla fossiilisilla polttoaineilla.

Voit tutustua Wegan LNG-palvelukonseptiin ja -asiantuntijoihin tarkemmin täällä.