Wega Group logo
4/11/2020

Wega suunnittelee raskaan liikenteen LNG ja biopolttoaineiden tankkausasemaa Hirvaskankaan Truck Center -rekkakeitaan yhteyteen

Heavy Center Hirvaskangas Oy avaa Äänekoskelle alkuvuodesta 2021 modernin raskaan kaluston rekkakeitaan. Rekkakeidas tulee vastaamaan liikennöitsijöiden ja kuljettajien tarpeisiin lepotauon hyödyntämisessä kaluston kunnossapidon sekä kuljettajan hyvinvoinnin osalta.

Wega on tehnyt aiesopimuksen Heavy Center Hirvaskangas Oy:n kanssa tankkausaseman toimittamisesta rekkakeitaaseen vuoden 2021 aikana. Hirvaskankaan kaasutankkausasema tukee Suomen ja EU:n tavoitteita vähentää tieliikenteen päästöjä, tarjoamalla puhtaampia energiaratkaisuja eli nesteytettyä maakaasua (LNG), nesteytettyä biokaasua (LBG) ja biokaasua kuljetusalan toimijoille. Tämän lisäksi asemalla tulee suunnitelmien mukaan olemaan mahdollisuus nestemäisten polttoaineiden tankkaukselle.

Hirvaskankaan Truck Centerin maantieteellinen sijainti on ihanteellinen; keskellä Suomea, Helsingistä Ouluun ja muualla Pohjois-Suomeen kulkevien tieyhteyksien varrella. Nelostietä kulkevat mittavat liikennevirrat ja Hirvaskankaan kohdalla kulkee tuhansia raskaan liikenteen ajoneuvoa vuorokaudessa.

”Olemme Wegalla innoissamme tästä mahdollisuudesta kehittää ja operoida Hirvaskankaan tulevassa rekkakeitaassa vähäpäästöisiä polttoaineita tarjoavaa rekkojen tankkausasemaa. Yhteistyö Tommi Salon (Heavy Center Hirvaskangas Oy) kanssa on lähtenyt hyvin käyntiin ja odotamme innolla, miten voimme laajentaa tätä konseptia yhdessä. ”

yhteistyötä kommentoi Toni Hemminki, Wegan operatiivinen johtaja.

”Teemme 1. vaiheessa investointeja noin. 3 milj. eurolla ja työpaikkoja syntyy arviolta 20-25. Haluamme olla vahvasti kehittämässä Hirvaskankaan aluetta ja hanke tuo alueelle lisää yrityksiä ja sitä kautta lisää työpaikkoja.”

kertoo Heavy Center Hirvaskangas Oy:n yrittäjä Tommi Salo

Hirvaskankaan Truck Centerin tankkausasema on askel kohti raskaan liikenteen puhtaampia energiaratkaisuja. Kaasun kysyntä on voimakkaasti kasvanut viime vuosina ja tulevaisuudessa kaasulla tulee olemaan merkittävämpi rooli raskaan kaluston maaliikenteessä.

Hirvaskankaan Truck Center -palvelukokonaisuus avataan tammikuussa 2021. Palvelukokonaisuus sisältää mm. huolto- ja korjauspalveluita, automaattisen pesulinjan, katsastuspalvelut, rengaspalvelut, tankkausaseman sekä muita palveluita. Palvelut on suunniteltu erityisesti raskaan kuljetuskaluston tarpeita huomioiden, mutta henkilöautotkin on huomioitu palvelutarjonnassa.

Lisätietoja antaa

Toni Hemminki
Wega
puh. +358 40 668 4441

Tommi Salo
Heavy Center Hirvaskangas Oy
puh. +358 40 534 0246