Wega Group logo
21/10/2021

Wega toimittaa Valmet Automotivelle LNG/LBG-ratkaisun Uuteenkaupunkiin

Wega ja Valmet Automotive ovat solmineet sopimuksen, jonka myötä Wega toimittaa LNG/LBG-terminaalin Valmet Automotivelle Uuteenkaupunkiin. Projektikokonaisuus sisältää Wegan puolelta teknisen suunnittelun, hankinnat, asennukset ja käyttöönoton. Wega toimittaa myös nesteytetyn maakaasun Uudenkaupungin terminaalille.

Valmet Automotive on sitoutunut kestävään kehitykseen ja uusi  LNG/LBG-terminaali on tärkeä askel kohti hiilineutraalia tuotantoa. LNG, eli nesteytetty maakaasu on teollisuuden polttoaineena monipuolinen, energiatehokas ja vähäpäästöinen. Lisäksi Valmet Automotiven suunnitelmana on korvata LNG mahdollisimman pian uusiutuvalla nesteytetyllä biokaasulla (LBG).

Wegalla on monipuolinen tekninen-, projekti- ja suunnitteluosaaminen sekä luotettavat nesteytetyn maakaasun toimitukset. LNG-järjestelmien kokonaisratkaisun toimittaminen vahvistaa entisestään Wegan toimintaa Suomen kaasumarkkinoilla.

”Olemme ylpeitä, että Wega valittiin LNG/LBG-järjestelmän toimittajaksi ja olemme iloisia päästessämme tekemään yhteistyötä Valmet Automotiven kanssa. Kaasulla on tulevaisuudessa merkittävä rooli teollisuuden energiaratkaisuissa.”

Wegan toimitusjohtaja Niko Ristikankare sanoo.

Laitos- ja luvitusprosessit ovat jo hyvässä vauhdissa ja rakennustyöt aloitetaan keväällä 2022. Varsinaiset LNG/LBG-järjestelmän asennukset ja käyttöönotto ovat vuoden 2022 jälkimmäisellä puoliskolla.

Lisätietoja antaa

Niko Ristikankare
CEO, Partner
puh. +358 50 347 2528

Wega on itsenäinen energiapalveluyhtiö, joka tarjoaa täydenpalvelun energiahankintaa ja räätälöityjä konsultointipalveluita uusiutuvan energian, ympäristön ja merenkulun osalta. Toteutamme ja hallinnoimme erilaisia energiaprojekteja sekä niiden kaupallistamista. Olemme innovatiivinen toimija, joka pystyy nopeasti vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin ja asiakkaitamme ovat esimerkiksi teollisuusyritykset, energia- ja kaukolämpöyhtiöt, öljy- ja kaasuyritykset, varustamot, satamat, kuljetus- ja logistiikkayritykset sekä julkinen sektori. Laaja kotimainen ja kansainvälinen verkostomme, vahva osaaminen vaikuttajaviestinnässä ja kokemuksemme takaavat meille eritysaseman asiakkaidemme hyväksi.