Wega Group logo
6/11/2021

Wega ja Fortum Recycling & Waste vahvistavat yhteistyötään – uusi LNG/LBG-terminaali Hankoon

Wega ja Fortum  Recycling & Waste ovat allekirjoittaneet sopimuksen LNG/LBG-terminaalin toimittamisesta Fortum Recycling & Waste Hangon toimipisteeseen. Sopimus sisältää LNG-terminaalitoimituksen toteutuksen suunnittelusta käyttöönottoon. Wegan avaimet käteen -ratkaisu sisältää laitehankinnat, asennukset, käyttöönoton ja maanrakennustyöt. Wega hoitaa jatkossa myös kaasutoimitukset (LNG) Hangon terminaalille.

Maakaasun infrastruktuuria rakennetaan jatkuvasti ja siirtymällä käyttämään nesteytettyä maakaasua teollisuusalan yritykset vähentävät CO2-päästöjä merkittävästi. LNG voidaan korvata tulevaisuudessa nesteytetyllä biokaasulla (LBG).

Wegalla on laaja kokemus nesteytetyn maakaasun infrastruktuurin nopeasta ja kustannustehokkaasta hankinnasta sekä kaasumarkkinoiden vankka tuntemus. Wega toimittaa asiakkailleen palvelukokonaisuuksia ja vahvuutena on löytää aina asiakkaan tarpeisiin sopiva ratkaisu.

”Kiitämme Fortum Recycling & Wastea luottamuksesta ja olemme innoissamme päästessämme toteuttamaan tulevaa yhteistä hanketta Hankoon.”

sanoo Wegan toimitusjohtaja Niko Ristikankare.

LNG-terminaalin käyttöönotto on arvioitu kesälle 2022.

Lisätietoja antaa

Niko Ristikankare
CEO, Partner
puh. +358 50 347 2528

Wega on itsenäinen energiapalveluyhtiö, joka tarjoaa täydenpalvelun energiahankintaa ja räätälöityjä konsultointipalveluita uusiutuvan energian, ympäristön ja merenkulun osalta. Toteutamme ja hallinnoimme erilaisia energiaprojekteja sekä niiden kaupallistamista. Olemme innovatiivinen toimija, joka pystyy nopeasti vastaamaan asiakkaidemme tarpeisiin ja asiakkaitamme ovat esimerkiksi teollisuusyritykset, energia- ja kaukolämpöyhtiöt, öljy- ja kaasuyritykset, varustamot, satamat, kuljetus- ja logistiikkayritykset sekä julkinen sektori. Laaja kotimainen ja kansainvälinen verkostomme, vahva osaaminen vaikuttajaviestinnässä ja kokemuksemme takaavat meille eritysaseman asiakkaidemme hyväksi.

Fortum johtaa muutosta kohti vähäpäästöistä energiajärjestelmää ja resurssien optimaalista hyödyntämistä. Yhtiön tavoitteena on tukea asiakkaidensa liiketoimintaa luonnonvaroja säästäen ja kiertotaloutta edistäen. Fortum Recycling & Waste tekee yhteistyötä asiakkaidensa kanssa rakentaakseen vastuullisia ratkaisuja ja taatakseen arvokkaiden materiaalien kierron ja haitallisten aineiden poistamisen kierrosta.